Greenville is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

eliminatie van bio risico’s op ecologische wijze

GreenX, een startup van Peter Van Eylen, wilt ecologische en economische oplossingen aanreiken voor decontaminatie. Het uitgangspunt is dat er vandaag vaak naar zeer grove middelen gegrepen wordt voor reinigen. Door het zoeken en promoten van onbekende, maar toch zeer beloftevolle technologieën wilt GreenX een verschil maken binnen de markt van decontaminatie.

Zo heeft GreenX ondermeer de expertise in huis om ruimtes variërend van 0,1 m³ tot meer dan 600 m³ via luchtdesinfectie te behandelen. Hiervoor maken ze gebruik van een ver doorgedreven ontwikkelde ‘microdrip technology.’ Deze techniek wordt toegepast voor het reinigen van ‘cleanrooms’, opslagruimtes, verpakkingsruimtes, koelruimtes en transportmiddelen binnen de farmaceutische, cosmetische en  voedingsindustrie.

Voor het behandelen van vaste biomedisch afval heeft GreenX een ‘zero chemicals’ remedie. Op 30 minuten wordt biomedisch afval omgezet naar gewoon afval. Een excellente manier om op milieuvriendelijke wijze risico’s te verminderen voor mensen en de omgeving. Toepassingsgebieden voor deze technologie zijn o.a. : onderzoek labo’s, medische centra, hospitalen, autodialyse centra, bloedtransfusiecentra, …

Met het aanbrengen van coatings in omgevingen waar aanwezigheid van bacteriën het bedrijfsproces verstoren zet Greenx verder in op zijn missie om mensen en dieren te beschermen tegen gevaarlijke micro-organismen. Danzij deze technologie wordt er eveneens ingezet op een vermindering van het gebruik van toxische chemicaliën, verlagen van plastiekafval en daling van het waterverbruik. Deze technologie is zeer ruim toepasbaar onder andere in de voedingsindustrie, gezondheidszorgfaciliteiten, vakantieparken en hotels.

GreenX screent zijn partners en werkt uitsluitend met solide partijen die een goede reputatie hebben En hun producten en diensten aanbieden binnen een kader van ecologisch engagement en innovatieve ingesteldheid.

Website GreenX