Greenville is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

CLEANTECH COMMUNITY LIMBURG BEZOCHT KOPENHAGEN

De voorbije dagen bezocht een delegatie van de Limburgse Cleantech community de Deense hoofdstad Kopenhagen. De cleantech community verzamelt een groep ondernemers, politici en mensen uit de academische wereld. Zij werken rond klimaatvriendelijke innovatie op het vlak van energie en materialen. Dat zij op bezoek gingen in Kopenhagen is niet toevallig. Kopenhagen wordt door veel specialisten gezien als de groene hoofdstad van Europa.

Kopenhagen is ambitieus en wil in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad van Europa zijn. Om deze doelstelling te halen zijn de afgelopen jaren tal van maatregelen ingevoerd. De zware industrie is uit de binnenstad verdwenen met als resultaat een verbetering van de luchtkwaliteit en een haven die tot de schoonste ter wereld behoort. Het fietsroutenetwerk is uitgebreid waardoor 45% van de 1 miljoen Kopenhagenaars dagelijks de fiets naar het werk neemt. Verder is de Deense hoofdstad wereldleider in schone technologie, is het aanbod aan biovoeding erg uitgebreid, kennen elektrische auto’s een lagere belasting en wordt recycling financieel beloond.

Om al deze initiatieven goed te begrijpen en inspiratie op te doen, ging Cleantech Community Limburg ter plaatse een kijkje nemen. Samen met “State of Green”, een overheidsinstantie in Kopenhagen met als opdracht Denemarken tegen 2050 onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen, werd een uniek programma opgesteld met bijzondere locaties en prominente sprekers.