Sprintjes trekken in de wereld van de circulaire economie en circulaire bedrijfsmodellen. Dat is wat GreenVille jou als ambitieuze ondernemer te bieden heeft in een leertraject op wereldniveau.
GreenVille staat voor cleantech en innoverend ondernemen in de circulaire economie. Wie is er beter geplaatst om jou als ondernemer bewust te maken van het belang van circulaire bedrijfsmodellen? Of je nu een onervaren starter of oude rot in het ondernemersvak bent, we reiken je tools aan om zelf nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen. We leren je inzichtelijk hoe je je eigen businessmodel kan toetsen aan de mogelijke impact van circulaire opportuniteiten.
Ons aanbod
Initiatie Business Model Design Training op wereldniveau voor 12 ondernemers.
Inhoudelijk vertrekt het project van het ‘Business Model Innovation Grid’. Dit grid presenteert 9 «business model archetypes» en is ontwikkeld door TU Delft en de universiteit van Cambridge. Het grid streeft naar een circulaire economie in alle sectoren.
Het doel van het traject is om te komen tot betere bedrijfsmodellen bij nieuwe en bestaande KMO’s, dit op basis van circulaire principes. We streven naar het sluiten van kringlopen, waardecreatie, een passende strategie, het vormgeven van je organisatie i.f.v. samenwerking en het ontwikkelen van verdienmodellen. Deze aanpak maakt jouw bedrijf sterker.
Het hele traject wordt begeleid door Matty Paquay van Paquay & Associates.
Matty Paquay staat aan het hoofd van Paquay & Associates, een bedrijf dat zich specialiseert in de begeleiding van industriële ondernemingen en groei-KMO’s die op het kantelpunt van een nieuwe groeifase zitten. In tegenstelling met vele andere consultants verkeert een overgroot gedeelte van de klanten van Paquay & Associates net niet in een crisis maar zoeken ze net oplossingen om hun sterke groei te kunnen volgen. Hij is een van de 30 certified business model design trainers wereldwijd van Alexander Osterwalder en werkte mee aan diens laatste boek Value Proposition Design. Daarnaast is Matty mentor van de internationale MBA-studenten en in het KMO Excellence programma voor entrepreneurs aan de Vlerick Business School en is hij visiting professor Entrepreneurship & Business Modeling aan de Universiteit Hasselt. Matty gelooft niet in dikke verslagen en hoogdravende theorieën, maar werkt met zijn ondernemers aan veranderingsprocessen waarbij concrete acties en een strikte opvolging centraal staan. Matty is co-auteur van het boek “De Groeiparadox : waarom groeien ondernemingen afremt en pij doet. En wat er aan te doen.”
Doelgroep
Het project richt zich op twee doelgroepen. Enerzijds geeft het project startende KMO’s meer inzicht in de opbouw en ontwikkeling van een bedrijfsmodel. Anderzijds zal het project ook bestaande KMO’s inspireren en begeleiden bij het heroriënteren of versterken van hun activiteiten.
Maximum 12 ondernemingen die er voor willen gaan en een veranderingstraject willen doormaken kunnen deelnemen aan het traject. Enkel eigenaars – ondernemers en 1 medewerker (duo’s) komen in aanmerking om het traject te volgen (geen externe consultants). De sessies vinden plaats in een vertrouwelijke omgeving en in selectief gezelschap.
Vereiste voorwaarde
Bij deelname aan dit leertraject vragen we maximaal engagement en deelname.
We verwachten van de deelnemende ondernemingen ook dat ze beschikken over een goede basis rond business model design via deelname aan een week business model design bootcamp van Osterwalder of deelname aan de Master Class Business Model Design van de Growth Academy aan UHasselt School of Expert Education.
De eerstvolgende Master Class Business Model Design van de Growth Academy aan UHasselt School of Expert Education gaat door op 13 en 14 november 2018.
U kan zich hier voor inschrijven via https://www.uhasselt.be/Growth-Academy.
Praktisch
Het traject is gratis dankzij de steun van EFRO en provincie Limburg. Bij deelname aan deze 2-daagse opleiding ontvangt u De-minimissteun ter waarde van 2000€. Het traject is compact en biedt 2 workshops van elk een volledige dag aan, dit op 11 en 12 december 2018.
Workshop 1 (11/12/2018)
- Eigen business model inzichtelijk maken
- Eerste inzicht in circulaire opportuniteiten
- Eerste inzichten rond mogelijke samenwerking rond hergebruik van materiaalstromen
Workshop 2 (12/12/2018)
Samen nieuwe value propositions ontwikkelen alsook nieuwe business modellen om dit te realiseren op basis van herbruikbare materiaalstromen als key resources in bestaande business modellen.
Interesse?
Kandidaatstelling kan tot 12 oktober 2018 door een mail te sturen naar kris.asnong@greenville.be.
Gelieve in deze mail volgende zaken op te nemen:
- basisgegevens van de onderneming,
- beschrijving van de activiteit van de onderneming,
- deelnemende personen aan het traject en hun rol in de onderneming,
- contactgegevens van de deelnemende personen,
- motivatie om deel te nemen aan het traject,
- omschrijving ervaring met business modelling,
- omschrijving ervaring met circulaire bedrijfsmodellen.
Gelieve alvast de 2 data van de workshops te blokkeren in je agenda.
Wij laten je ten laatste op 19 oktober 2018 weten of je geselecteerd bent voor het leertraject.
Indien je weerhouden wordt en mag deelnemen kan je je vervolgens inschrijven voor het voorbereidende traject van de Growth Academy aan UHasselt School of Expert Education.
Meer info
Greenville nv
Kris Asnong
Centrum Zuid 1111,
3530 Houthalen-Helchteren