Greenville is part of a bigger network:

Droneport
Sector: Drone-industrie www.droneport.eu
BioVille
Sector: Health & Care sector www.bioville.be
Corda Incubator
Sector: Technologie- en servicessector www.cordaincubator.be
C-mine crib
Sector: Creatieve en innovatieve business c-minecrib.be
IncubaThor
Sector: Smart energy www.incubathor.be
Greenville
Sector: Circulaire economie www.greenville.be/
Agropolis
Sector: Land- en tuinbouw www.agropolis-kinrooi.be

PERSBERICHT: NEGEN BEDRIJVEN INVESTEREN 12 MILJOEN EURO IN ENERGIEBESPARING

PERSBERICHT: NEGEN BEDRIJVEN INVESTEREN 12 MILJOEN EURO IN ENERGIEBESPARING

MINISTER VAN ENERGIE ANNEMIE TURTELBOOM GEEFT OP 14 JANUARI 2016 HET OFFICIËLE STARTSCHOT VAN EEN NIEUW INITIATIEF DAT BEDRIJVEN OP EEN UNIEKE MANIER HELPT OM ENERGIE TE BESPAREN. HET PROJECT WORDT GELANCEERD DOOR I-CLEANTECH VLAANDEREN EN IS NIEUW VOOR ONS LAND.

 

Negen bedrijven zullen mee doen aan dit pilootproject: Aperam, Belorta, Conwed Plastics, Drukkerij Moderna, Essers, Farm Frites, Profel, Steenfabrieken Nelissen en Ziekenhuis Oost-Limburg. Later zullen er nog meer projecten volgen. Het concept komt uit Duitsland waar multinationals als Proctor & Gamble, Michelin en Bayer met deze methodiek zeer belangrijke energiebesparingen hebben weten te realiseren.

Op donderdag 14 januari stellen Bart Vercoutere (Algemeen Directeur, i-Cleantech Vlaanderen) en Robin Bruninx (General Manager, Encon) dit project voor in aanwezigheid van Minister Annemie Turtelboom.

Na afloop van de persvoorstelling is er gelegenheid om een interview te hebben met de initiatiefnemers en de CEO’s van de deelnemende bedrijven.

 

PRAKTISCH
• Datum: donderdag 14 januari 2016 van 11 u tot 13 u
• Locatie: Aperam, Swinnenwijerweg 5, 3600 Genk

Na afloop van de persvoorstelling is er een hapje en een drankje voorzien. Er is gelegenheid om alle partners in dit project te interviewen.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen voor 12 januari 2016 aan Katleen Vandormael, Communicatieverantwoordelijke, i-Cleantech Vlaanderen.
E-mail: katleen.vandormael@i-cleantechvlaanderen.be
Gsm: 0495 55 10 12

 

OVER i-CLEANTECH VLAANDEREN
i-Cleantech Vlaanderen streeft een samenwerking na tussen bedrijven, kennisinstellingen, overheid en civiele maatschappij, die innovatie en schone technologie stimuleert en daadwerkelijk in de praktijk brengt. Er wordt gewerkt rond 4 thema’s: energie, water, mobiliteit en materialen. In samenwerking met de Vlaamse provincies hebben we een sterk netwerk doorheen gans Vlaanderen.